אז מה זה בכלל כפל ביטוחי?
במצבים, בהם אנו עושים שינויים בשלבים שונים של חיינו כגון:
- החלפת מקום עבודה
- הצטרפות לארגון עובדים
- עדכון תכניות ביטוח, ו/או הצטרפות לתוכניות ביטוח חדשות
מצבים אלו הם ה"חלונות" או, נקודות הבדיקה בהן עלינו לעצור ולבחון את מכלול פוליסות הביטוח שברשותנו, לעדכן אותן, ולוודא שאנו לא משלמים תשלום חודשי קבוע (פרמיה) על פוליסות הנותנות לנו מענה דומה, ויוצרות את המצב של כפל הביטוח.
אנו עלולים להיקלע למצב המיותר של כפל ביטוח, כאשר שני ביטוחים שונים שרכשנו מכסים את אותו סיכון, והמשמעות היא שאנו משלמים כסף רב על כיסוי מיותר שלא נהנה ממנו.
הווה אומר: סיטואציה בה אנו קונים ומשלמים על יותר פוליסות, וכיסויים ממה שאנו צריכים, או מצב שבו אנו מבוטחים במספר פוליסות, שיכולות להחזיר לנו רק סכום מוגבל.
רק כדי לחדד: עבור כל כיסוי, אנו משלמים סכום חודשי קבוע (פרמיה). במידה ויגיע הרגע להגשת תביעה, נוכל להגיש רק תביעה אחת בגין אותו מקרה. אם תאושר התביעה, נקבל תשלום (פיצוי או שיפוי) רק ממבטח אחד בלבד!
וזה בכלל לא משנה, כמה כיסויים זהים רכשנו, ושילמנו עליהם כל השנים!
מהם הביטוחים הנפוצים במקרי כפל הביטוח ?
אז איפה נפוצים הביטוחים הכפולים?
- בביטוחי דירה, עם המעבר לפוליסת ביטוח דירה זולה יותר, שלא דרך סוכנות הבנק ממנה לקחנו את המשכנתא שלנו, מבלי לסגור את הביטוח הקודם שעשינו דרך הסוכנות של הבנק.
- מקרי הכפל הנפוצים ביותר הם בביטוחי הבריאות, שם נפוצה מאוד התופעה בה אנו משלמים על ביטוח בריאות ממלכתי, בנוסף על ביטוח משלים (שב"ן) של הקופה שלנו, יחד עם ביטוח קבוצתי של העבודה, ומוסיפים על כל זה ביטוחי בריאות פרטיים.
- נמצא אותם גם בביטוחי חיים, ובביטוחי תאונות אישיות. בחלק מהביטוחים האלו אין בעיה לממש תביעות במוצרים הכפולים שנרכשו, כי הם "פיצוי" ולא "שיפוי" (שנועד להשיב את המצב לקדמותו), על כל פנים, רכישות כפולות בסגמנט הזה מומלץ לבצע עם ייעוץ של מומחים.
תכ'לס, איך נבדוק?
- נתחיל בבדיקות אישיות של תלושי השכר, דיווחי ביטוח, ובנק משכנתאות, פירוט כרטיסי האשראי שלנו, ונקנח בכניסה לאתרי חברות הביטוח שלנו באזור האישי.נחפש פוליסות, ועוד רכיבים עם שם זהה כמו: בריאות, סיעוד, חיים, דירה, ורכוש הן החשודות המיידיות לכפל ביטוח.
- אתר "הר הביטוח": מ2017 קיים מנוע החיפוש של משרד האוצר המציג בחינם את כל מוצרי הביטוח שרכשנו מכל מבטח הקיים בארץ. באתר, אליו פונים עצמאית, ניתן לקבל את סוגי הביטוחים שיש לנו, את תקופת הביטוח, עלות הביטוח, ולאיזה מבטח הוא משויך, ולבצע בדיקות שוטפות ומעקב.
- סוכן הביטוח שלך: אם אתם משתמשים בשירותיו של סוכן ביטוח פרטי, עליכם לפנות אליו בכל שנה, ולבקש לבצע בדיקת מצב של תיקי הביטוחים, והכיסויים שברשותכם. כאיש מקצוע, ומומחה לביטוח ביכולתו לזהות את נקודות החולשה, ולהציע שיפורים רבים.
מבולבלים? לא בטוחים שתוכלו לאתר, ולנתח את כל הביטוחים שלכם? בדיוק לשם כך קיימת רשת האינטרנט בה תוכלו לחפש בצורה מעמיקה וקפדנית, או, שתתנו לנו לעשות עבורכם את "העבודה השחורה" ולאתר עבורכם את איש המקצוע המתאים עבורכם